Pages

torstai 9. joulukuuta 2010

Tutkijavierailulla UCLAN, Preston, UK

Olen parhaillaan parin viikon tutkijavierailulla Englannissa, UCLANissa (University of Central Lancashire).

Tutkimuskohteena on cross-platform projekti, jossa paikalliset Master's tason print ja broadcast - journalismiopiskelijat tuottavat neljään kanavaan (print, online, radio ja tv) materiaalia yhteistyössä Tampereen yliopiston visuaalisen journalismin opiskelijoiden kanssa. Yhtenä näkökulmana on matkapuhelimien hyödyntäminen työskentelyprosesseissa ja materiaalin tuottamisessa.

UK pään opiskelijoiden online -julkaisu on The Hotpot ja Suomessa opiskelijat julkaisevat materiaalin VJM Magazinen sivuilla.


Viikko on ollut todella mielenkiintoinen tähän mennessä. Teknologiaa on hyödynnetty monilla eri tavoilla uutisten tekemisessä.

Viikon iso uutisteema Englannissa on ehdotetut yliopistojen rahoituksen leikkaukset ja opiskelijoiden vuosimaksujen korotukset. Opiskelijat ovat protestoineet niitä vastaan viime viikkoina tänään tapahtunutta äänestystä silmällä pitäen. Tänään mielenosoitukset yltyivät Lontoossa väkivaltaisiksi - ja esitykset menivät läpi. Eilen marssittiin paikallisesti - alla Manchesterista rauhallista protestointia.

 Blackpoolin suosittu rantabulevardi tyhjänä - paikallinen turismi kärsii lamasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti